Sådan!!! Jeg havde pøvet alt

 

 

Jeg hedder Maya og jeg har kæmpet med Rosacea og voksenacne i mange år. Jeg har haft voksenacne siden jeg var i 20’erne, ikke voldsomt, men nok til at jeg var irriteret over altid at have et par aktive bumser i ansigtet ved mundvigene og i kæbekanten. Sidst i mine 20’ere fik jeg rosacea. Det startede med blussende kinder, mine øjne blev gradvist mere irritable. Jeg bar solbriller konstant, uanset vejret, fordi de var irriterede og lysfølsomme. Efter nogle år kom de dybe bylder og udslæt på kinderne, og så begyndte min næse at hæve og blive voldsomt øm.

Jeg har været på Tetracyklin i 3 måneders perioder on off over en periode på tre år, i starten var det fantastisk, både rosacea og acne var væk, men efterhånden aftog virkningen så snart jeg kom af penicillinen. Jeg kunne ikke forestille mig at leve resten af mit liv, konstant på penicillin så jeg måtte søge i andre retninger. Jeg har ikke haft det store held med metrodinazol heller. Jeg har som de fleste andre, der lider af rosacea købt en frygtelig masse forskellige cremer og præparater for at behandle min hud lokalt. Det har haft lidt dæmpende virkning undervejs når jeg fandt noget der kunne berolige min hud, men ingen mirakler.
Jeg lagde hurtigt mærke til at kosten spillede en stor rolle og min hud tydeligt bar præg af hvad jeg spiser. Jeg førte kostdagbog i et år og blev meget klogere på hvilke fødevarer der var problematiske. Jeg levede i mange år med forskellige diæter for at finde dén der holdt min hud pænest. Hver gang jeg læste om et kosttilskud der skulle hjælpe på utæt tarm, eller hjælpe på rosacea, har jeg prøvet det af. Hvis du gerne vil vide mere konkret om de diæter og kosttilskud jeg har forsøgt gennem tiden, er der en liste ude i højre side her på sitet.
På et tidspunkt fik jeg den store mulighed at arbejde for et firma der producerer et kosttilskud med probiotika -eller gavnlige bakterier som jeg foretrækker at kalde dem. Efterhånden som jeg dykkede ned i den viden, der ligger om de forskellige bakterier og deres virkning, blev jeg ganske fyr og flamme. Jeg var helt overbevist om at der kunne findes en løsning for mig med gavnlige bakterier. Det viste sig også hurtigt at der er produkter med gavnlige bakterier på markedet der ikke virker, eller ligefrem gør det meget værre for mig. Nogle bakterier, der ellers kan være gavnlige for andre, danner histaminer og det kan min krop slet ikke acceptere, så bliver min hud helt forfærdelig. Andre gavnlige bakterier danner d-laktat ( d isomer mælkesyre) som heller ikke duer i min sarte tarm. Dosis er heller ikke ligegyldig. Bakterierne bliver talt i CFU som angiver deres levedygtighed. I de videskabelige forsøg som jeg brugte til baggrund for mit arbejde er dagsdoserne min 10 mia cfu pr dag pr bakteriestamme.
Så min mission; At finde den helt rigtige blanding af forskellige stammer, uden de skadelige i,  i en dosis der er stærk nok til at gøre en forskel. Jeg har søgt og søgt og de var ikke til at skaffe. Hvis jeg endelig fandt et produkt, hvor bakterierne var dem jeg ønskede mig, så var dosis så lav at jeg skulle tage mindst 4X dagsdosis. Det blev bare alt for dyrt for mig på månedsbasis.
Heldigvis er jeg et ultra stædigt æsel. Jeg vil ikke acceptere, at jeg skal leve resten af mit liv på en super begrænset diæt. Det er bare så socialt akavet, ikke at kunne spise normalt, altså må og skal jeg finde min løsning.
Jeg havde jo en del viden fra mit job med de gavnlige bakterier, så jeg havde et fint udgangspunkt. Det har taget lang tid med en masse prøver og en masse fejl at finde frem til den perfekte blanding og den rigtige dosis, men i  sensommeren 2019 lykkes det endelig og jeg har endelig fået den smukke hud jeg drømte om og jeg spise præcis det jeg har lyst til – sikke en fantastisk gave!!

Nu hvor det er lykkes for mig så er jeg spændt på om mine gavnlige bakterier kan hjælpe andre, derfor har jeg lavet denne blog så jeg har mulighed for at nå ud til andre der måske står med et lignende problem og har lyst til at prøve det af.